ostrosłup
kasialek: podstawą ostrosłupa jest trojkat rownoboczny o boku dlugosci 4. Dwie sciany boczne tego
osstorslupa sa prostopadle do plaszczyzny podstawy a trzecia tworzy z plaszczyzna podstawy kat
o mierze 60 stopni. oblicz objetosc i pole calkowite ostroslupa.
Czy może ktoś mi pomóc? Obliczyłam objętość i wyszła mi dobrze, ale mam problem z polem
całkowitym.
7 mar 23:22
Eta:

H=6 , h
b=4
√3
| | a2√3 | | 1 | | 1 | |
Pc= |
| + 2* |
| *H + |
| *a*hb=........... |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
7 mar 23:32
dero2005:
| | a2√3 | | 1 | | 1 | |
Pc = |
| + 2* |
| a*H + |
| a*hb = |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
8 mar 09:05