matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
pakol:
podana jest funkcja f(x)=−2x+1. Rozwiaz rownanie f(x+2)=4x−5
7 mar 23:17
Metis:
f(x)=−2x+1 , to f(x+2)=−2(x+2)+1 f(x+2)=4x−5 ⇔ −2(x+2)+1=4x−5 − rozwiąż.
7 mar 23:19
pakol:
1
x=
?
3
7 mar 23:22
Eta:
ok
7 mar 23:23
pakol:
dzieki za pomoc
7 mar 23:25