Rzucamy trzy razy monetą.Wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom.
Kefas: Rzucamy trzy razy monetą.Wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom.
Orzeł wypadł co najwyżej raz
wypadło więcej orłów niż reszek
7 mar 19:53
Mila:

Jedziesz z góry i wypisujesz zdarzenia po kolei.
7 mar 20:40
Kefas: moglibyście mi pomóc to rozwiązać ?
8 mar 15:38
Jerzy:
Rozpisujesz te gałęzie gdzie jest jeden orzeł lub same reszki
8 mar 15:42
Jerzy:
2 rozpisujesz te, gdzie są dwa lub trzy orły
8 mar 15:44
Kefas: 1) 1/8 ?
2) 1/2 ?
8 mar 15:51
Jerzy:
Wypisujesz wyniki...np: (O,O,R) , (R,O,R)
8 mar 15:54
Kefas: 1.{(R,R,O)}\
2. {(O,O,O) (O,O,R) (O,R,O) (R,O,O)}

?
8 mar 15:58
Jerzy:
Popraw 1
8 mar 16:06
Kefas: Mógłbyś mi napisać , to bym już wiedział na przyszłość co mam źle?

Z góry dzięki
8 mar 16:08
Iryt:
1)
Co najwyżej raz wypadł orzeł ( wypadł raz albo ani raz nie wypadł)
zielone ścieżki:
A={(O,R,R),(R,O,R),(R,R,O),(R,R,R)}
|A|=4
2)
B−wypadło więcej orłów niż reszek
B={(O,O,O),(O,O,R)(O,R,O),(R,O,O)}
|B|=4
8 mar 16:26