rozwiaz rownanie |x +2V3-|3 - 2V3| | =1
Kasia: Rozwiaz Rownanie :
|x + 2V3 −|3 − 2V3I | =1
w odp wychodzi x=−4 i x=−2 ktos pomoze bo zupelnie co innego mi wychodzi
7 mar 19:39
Janek191:
I x + 2√3 − I 3 − 2√3 I I = 1
I x + 2 √3 − ( 2√3 − 3) I = 1
I x + 2 √3 − 2√3 + 3 I = 1
I x + 3 I = 1
x + 3 = − 1 lub x + 3 = 1
x = − 4 lub x = − 2
7 mar 19:42
Kasia: oo racja przeciez w module mozemy pzestawic liczy ze tez nie wpadlam , ale dziekuje bardzo
7 mar 19:50
Janek191:
3 − 2√3 jest < 0 , więc I 3 − 2√3 I = − ( 3 − 2√3) = 2 √3 − 3
7 mar 20:02