matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wielomianowe - jedno miejsce zerowe i 3 punkty
pomidorek:
Na rysunku obok przedstawiony jest fragment wykresu funkcji wielomianowej y=W(x), gdzie Wx jest st. 4. Funkcja W ma jedno miejsce zerowe −2. Do wykresu funkcji W należą punkty A(−3, 27) oraz B(1,27). Wykres funkcji W ma z osią OY punkt wspólny (0, 24). Napisz wzór funkcji y=Wx w postaci ogólnej.
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/wl/t34.0-12/12834635_1033939253352110_1784219202_n.jpg?oh=7dd4823769d02438460fdb3086185903&oe=56E0AAC4
7 mar 18:15