nnn
pies: jesli a=log23 i b=log25 to log21389jest rowny:
a)3b−2a b)3a−2b
7 mar 18:11
Eta:
odp A)
7 mar 18:20
Iryt:
| | 8 | | 125 | |
log2(13 |
| )=log2( |
| )=log2(125)−log2(9)= |
| | 9 | | 9 | |
=3log
2(5)−2log
2(3)=3b−2a
7 mar 18:22
pies: a to pomozesz ?

jesli log
32=m to wartosc wyrazenia log
√23+log
49=
7 mar 18:26
Iryt:
| | log3(3) | | 1 | | 2 | |
log√2(3)= |
| = |
| = |
| |
| | log3(212) | | | | m | |
| | log2(9) | |
log4(9)= |
| = |
| | log2(4) | |
| | log2(32) | | 2*log2(3) | |
= |
| = |
| =m |
| | 2 | | 2 | |
7 mar 18:45
pies: tylko ze odp to 3/m
7 mar 18:49
Iryt:
Bo zamieniłam ten drugi na log
2(..) zamiast log
3(..). Nie zauważyłeś?
Ekran mi uciekł!
| | log3(9) | | 2 | | 1 | |
log4(9)= |
| = |
| = |
| |
| | log3(4) | | 2*log3(2) | | m | |
7 mar 19:07
pies: ale dlaczgo w 1 jest 2/m
1/12m=1*2m=2m
7 mar 19:14
pies: 1/(1/2)=1*odwrotnosc czemu nie wychodzi
7 mar 19:16
pies: ze tak spytam bo bardzo mnie to interesuje dlaczego 1/(1/2)=1*odwrotnosc czemu nie wychodzi
7 mar 22:15
pies: 1/
12m=1*2m=2m


czemu to jest zle
8 mar 20:33