3 Zadania . Proszę o szybką pomoc.
Pain: Zadanie 1.
Oblicz obwód trójkąta ABC jeśli AB=[4,3] i BC=[6,−8].(Nad AB i BC jest strzałka w prawą stronę)
Zakoduj cyfry dziesiątek i jedności oraz pierwszą cyfrę po przecinku rozwinięcia dziesiętnego
otrzymanego wyniku.
Zadanie 2.
Prosta y+x=0 przecina krąg dany równaniem x2+y2=450 w punktach A i B. Oblicz odległość między
tymi punktami. Zakoduj cyfry dziesiątek i jedności oraz pierwszą cyfrę po przecinku
rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego wyniku.
Zadanie 3.
Prosta y=−x+b jest styczna do okręgu danego równaniem x2+y2=10. Zakoduj cyfę jedności i dwie
pierwsze cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego liczby |b|.
7 mar 18:00