matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz liczbę rozwiązań równania w zaleznosci od parametru a
Patryk:
Wyznacz liczbę rozwiązań równania w zaleznosci od parametru a a) 1 +4x = 6a − x b) 3x − 1 = a + 2 − ax c) 2x − a = ax + 1 d) a
2
−x − 2 = 4x + a
7 mar 17:19