parametr a
szarlotka: wyznacz wszystkie wartości parametru a, dla których układ równań
| ⎧ | x2 + y2 = 64 | |
| ⎩ | x2 + y2 − 6x + 9 −a2 = 0 |
|
ma rozwiązanie.
Próbowałam z pierwszego wyznaczyć y i wstawic do drugiego, ale wtedy wychodzi rownanie liniowe
i nie wiem co dalej, pewnie zły sposob
7 mar 15:27
Janek191:
64 − 6 x + 9 − a
2 = 0
6 x = 73 − a
2
więc
y
2 = 64 − x
2
itd.
7 mar 16:23
jc:
Kiedy przecinaja się dwa okręgi?
x2 + y2 = 82
(x−3)2 + y2 = a2
...
7 mar 16:36
Jerzy:
Mogą być styczne
7 mar 16:38
Karolcia: dzieki
7 mar 16:42
Kris :

Kaaaaaaaaaaaa
9 kwi 14:44
Mi: Wyznacz wszystkie wartosci
parametru k, k«R, dla których wykresy funk−
c liniowych f(x)−1,25x− 38−2 5−4k 3 oraz przecinaja sie w punkcie, ktorego
wspotrzedne (x, y) spetniaja warunek 4x−y 15
15 lis 22:26
Si:
Napisz porządnie treść zadania
15 lis 22:28