matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Krzysiek:
Rozwiąż układ równań: c+a=0 2d+ac=1 bc+ad=−6 bd=5
7 mar 11:29
piotr1973:
a≈−2.53508, b≈1.34651, c≈2.53508, d≈3.7133
7 mar 11:45
piotr1973:
a
5
+2 a
3
+12 a
2
−19 a +12 =0
7 mar 12:06
Krzysiek:
a=?
7 mar 12:40