dy | ||
x2(y2 + | )= xy−1 | |
dx |
dy | ||
x2* | = − x2*y2 + xy − 1 /:x2 | |
dx |
dy | |
= −y2 + y/x − 1/x2 | |
dx |
a | ||
Równanie Riccatiego próbuj całkę szczególną y1= | ||
x |
a | a2 | a | 1 | |||||
− | =− | + | − | |||||
x2 | x2 | x2 | x2 |
1 | ||
y1= | ||
x2 |
1 | ||
równania Bernoulliego podstawieniem y= | +u | |
x |
1 | 1 | |||
równania liniowego podstawieniem y= | + | |||
x | u |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |