matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie rozumiem tego-proszę o całe dokładne rozwiązanie
maja:
w urnie mamy 12 kul czerwonych i 4 białych. losujemy 2 kule bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania 2 kul różnych kolorów.
6 mar 21:41
Janek191:
16
2
I Ω I =
12
1
4
1
I A I =
*
= 12*4
6 mar 21:44