| 3x | ||
y= | ||
| x−1 |
| 3x | ||
y= | ||
| x−1 |
| 3x | |
= x−4 / * (x−1)
| |
| x−1 |
| 8+4√3 | ||
x1= | = 4 + 2√3 ⇒ y = 2√3
| |
| 2 |
| 8−4√3 | ||
x2= | = 4 − 2√3 ⇒ y= −2√3
| |
| 2 |
| 3x | ||
y = | ||
| x−1 |
| 3x | ||
= x−4 ( zał. x ≠ 1) | ||
| x−1 |
| 7+√37 | 7 − √37 | |||
Δ=37, √Δ = √37, x1= | , x2= | |||
| 2 | 2 |
| 7+√37 | √37 − 1 | |||
Odpowiednio: y1 = | − 4 = | |||
| 2 | 2 |
| 7 − √37 | −√37 − 1 | |||
y2 = | − 4 = | |||
| 2 | 2 |
| 7+√37 | √37−1 | 7−√37 | −√37−1 | |||||
Czyli punkty przecięcia to: ( | , | ), ( | , | ). | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| √37−1 | 7 + √37 | |||
1. | = −3* | + m | ||
| 2 | 2 |
| 20 + 4√37 | ||
m = | = 10 + 2√37 | |
| 2 |
| −√37−1 | 7 − √37 | |||
2. | = −3 * | + m | ||
| 2 | 2 |
| 20 − 4√37 | ||
m = | = 10 − 2√37 | |
| 2 |
! Bywa.
Dobrze, że Julek wykonał poprawnie, dzięki.