funkcje, przyporządkowanie
Marcin123456789: Pewna funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie naturalnej jej resztę z dzielenia przez 6.
Wówczas:
f(3)/f(10) jest równe...?
6 mar 21:25
5-latek : 3:6=0 i reszty6 czyli f(3)=6
10:6= 1 i reszty 4 f(10)=4
teraz Ty
6 mar 21:32
Marcin123456789: 6/4 = 3/2 = 1,5

Dziękuję
6 mar 21:34
Janek191:
3 : 6 = 0, r 3 bo 3 + 0*6 = 3
f( 3) = 3
6 mar 21:38
5-latek : Ajjj jasne ze 3

Dobrze ze poprawiles
6 mar 21:39
Marcin123456789: Przepraszam bardzo!
Ale czy 3:6 = to nie będzie reszty 3?
6 mar 21:39
Marcin123456789: no wlasnie
6 mar 21:39
Marcin123456789:
6 mar 21:39