wyznacz ekstrema funkcji f(x)=(x+2)^2(x-4)
lotst334: wyznacz ekstrema funkcji f(x)=(x+2)2(x−4) . ile roz. ma równanie f(x)=−30
6 mar 20:23
Janek191:
Oblicz pochodną funkcji f.
6 mar 20:27
lotst334: Juz chyba sobie poradziłem . Mam pytanie znalazłem takie zad i je rozwiazalem ale wyszło mi ,że
fmax = −1/2 a f min= 1/2
Dobrze jest to zad zrobione
http://zadane.pl/zadanie/7310460
6 mar 21:04
lotst334: mi parabola pochodnej wyszła do góry ramionami a rozwiązującemu te zadanie na dół . I tak sie
zastanawiam co nie tak zrobiłem
6 mar 21:06
lotst334: Bardzo prosze o odpowiedz da sie prosciej wyznaczyć liosc roz od szkicowania tej funkcji ?
6 mar 21:28