matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
Max Kelwin:
Witam mam problem
Jedna z przekątnych równolegloboku jest o 6cm dłuższa od drugiej przekątnej, a boki równoległoboku mają długości 15cm i 6
√
3
cm. Oblicz dlugości przekątnych oraz pole tego równoległoboku. z góry dzięki
6 mar 19:35
Janek191:
a= 15 cm b = 6
√
3
cm c = d + 6
6 mar 19:49
Maya:
10 cze 11:13
η:
f−e=6 e
2
+f
2
=2a
2
+2b
2
(f−e)
2
+2fe=2*225+2*108 36 +2fe=2*225+2*108
⎧
fe=315
⎩
f−e=6
f=21 cm i e=15 cm
================
w ΔABE h
2
= 225−27⇒ h=3
√
22
P▱= 6
√
3
*3
√
22
P▱= 18
√
66
cm
2
==============
10 cze 13:29
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick