matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
student:
oblicz całke oznaczoną 0∫2 (x
2
+5)dx=
6 mar 16:48
Janek191:
2 2
1
1
1
8
2
∫ (x
2
+5)dx = (
x
3
+5 x) =
*2
3
+5*2 −(
*0
3
+5*0) =
+10 =12
3
3
3
3
3
0 0
6 mar 17:07