prawdopodobienstwo
Domias: Prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że zwierze dorośnie zdrowe wynosi 0, 8. Ile
należy wziąć zwierząt do niewoli, aby najbardziej prawdopodobna liczba zdrowych wynosiła 50?
Jak to ugryźć?
6 mar 15:37
KotekPotrzebujacyHelp: x*0,8 = 50
x = 62,5
Więc 63 zwierzęta.
6 mar 16:04
Domias: Dziękuje! Ja chciałem z wartości oczekiwanych to obliczać i dlatego nie mogłem na to wpaść!
6 mar 16:11
Eta:
Zwierząt się nie gryzie

..... one mogą Cię ugryźć jak dorosną
6 mar 16:11
Krzysiek: 0,8x = 50
x=62,5
Należy wziąć 62,5 zwierząt
6 mar 16:18