Logarytmy
Frixie: log3(x−5)=3
Jakieś porady jak to zrobić?
6 mar 13:08
Jerzy:
z definicji : x − 5 = 33
6 mar 13:09
ICSP: 1. Dziedzina
2. Definicja logarytmu.
6 mar 13:09
5-latek : Zapoznac się definicja logarytmu
6 mar 13:09
Frixie: czyli x=32?
6 mar 13:10
Jerzy:
tak
6 mar 13:13
6 mar 13:15
Jerzy:
logab = c ⇔ ac = b ( przy odpowiednich założeniach )
6 mar 13:17
Frixie:
Idę w dobrym kierunku?
6 mar 14:20
Jerzy:
w dobrym
6 mar 14:21
Frixie:
I deltę obliczam?
6 mar 14:24
Jerzy:
tak .... i wcześniej pomnóż obustronnie przez 2
6 mar 14:29