matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
zef:
Wykres funkcji: F(x)=|x
2
−1|+x
2
Na przypadki ? O tak ? I x
2
−1≥0 x
2
−1+x
2
=2x
2
−1 II x
2
−1<0 −x
2
+1+x
2
=1
6 mar 12:36
Jerzy:
Tak
6 mar 12:38