matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
styczna do funkcji, trygonometria, pochodna
rafalkoterski:
Dla jakich argumentów x styczna do wykresu funckji: f(x)= sinx + cosx, jest równoległa do prostej y=x?
6 mar 10:58
===:
f'(x)=cosx−sinx cosx−sinx=1 i licz
6 mar 14:15