matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty f.wymiernej
Pati:
Czy mógłby mi ktoś krok po kroku pokazać przekształcenia funkcji by otrzymać wartości wektrów?
6
6x−6
np: f(x) =
i g(x) =
x
x−2
6 mar 00:00
Mila:
6x−12+6
6*(x−2)+6
g(x)=
=
x−2
x−2
6
g(x)=6+
x−2
u
→
=[2,6]
6 mar 00:04
Pati:
Dzięki
6 mar 00:13