a√3 | ||
h=|AF|=|BF|=|EC|= | ||
2 |
a | ||
h2=( | )2+|EF|2 | |
2 |
3 | a2 | |||
|EF|2= | a2− | |||
4 | 4 |
a2 | ||
|EF|2= | ||
2 |
a2 | a2 | 3a2 | a | a√3 | |||||
= | + | −2* | * | *cosα /:a2 | |||||
4 | 2 | 4 | √2 | 2 |
√6 | ||
−1=− | *cosα | |
2 |
2 | ||
cosα= | ||
√6 |
√6 | ||
cosα= | ||
3 |
2a√3 | ||
h= | =a√3 | |
2 |
2a√3 | ||
w=√h2−a2= a√2 2r=R= | ||
3 |
2r | 2a√3 | √6 | ||||
cosα= | = | = | ||||
w | 3a√2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |