trygonometria
ciekawa: sinα−sinαcos2α= ? Może mi ktoś wytłumaczyć czemu tu wychodzi sin3α
5 mar 20:02
GREG: gdzie?
5 mar 20:02
ciekawa: albo jak to obliczyć czy jest jakiś wzór czy cos?
5 mar 20:03
rómcajs:
jak gdzie...
sinx(1−cos2x) = sinx*sin2x = sin3x
5 mar 20:03
Benny: sinα−sinα*(1−sin2α)=sinα−sinα+sin3α=sin3α
5 mar 20:03
Jack: cos2 alfa = 1 − sin2 alfa...
sin alfa − sin alfa(1−sin2alfa) = sin alfa − sinalfa − sinalfa + sin3 alfa = sin3 alfa
5 mar 20:04
Iryt:
5 mar 20:06
ciekawa: ojejku dzięki wielkie <3
5 mar 20:06