f.pochodna
M.: Dana jest funkcja f(x)=−4x(x2+2). Jaka jest największa wartość pochodnej tej funkcji. −
proste, jak konstrukcja cepa, ale liczę to od 5 minut i wychodzi nie tak, jak jest w
odpowiedziach.
5 mar 19:04
Tadeusz:
f(x)=−4x3−8x
f'(x)=−12x2−8
f'(x)max dla x=0 zatem f'(x)max=−8
5 mar 19:12
M.: a dlaczego właśnie dla zera, a nie dla x wierzchołka?
5 mar 19:17
Tadeusz:
a jakie jest x
w
5 mar 19:18
Tadeusz:
przecież Twoje b=0
5 mar 19:19
M.: ooooooooooooooooo matko. jestem ślepa. dziękuję bardzo *.* jaki wstyd xD
5 mar 19:21
Tadeusz:
wstyd?... wstyd to kiedy "wstyd" zakryty
5 mar 19:28
Tadeusz:
STARY MISTRZ satyry mówił:
"Drzewiej ... kiedy dziewczyna się zawstydziła ... to się zarumieniła
dziś ... gdy się zarumieni ... to się zawstydzi"
5 mar 19:30
Mila:
5 mar 19:54
Tadeusz:
... widzisz ...
Mila coś na ten temat wie
5 mar 19:56