Jak narysować?
Nemesis: Jak narysować
2x + 1 + 2−x jak to przekształcić żeby można było to narysować
5 mar 17:50
Jack: tak to wyglada czy cos jeszcze jest?
5 mar 17:52
yyhy: Narysować jest dość prosto i nie ma potrzeby przekształcać
f(x)=2*2x+2−x
f(0)=2*1+1=3
Jeżeli x "duże (x→∞)" to 2−x "małe" i f(x)≈2*2x+1
Jeżeli x "małe (x→−∞)" to 2x "małe" i f(x)≈2−x
i tak to narysuj..wyjdzie coś jak parabola..ale duzo szybciej idąca w góre
5 mar 17:57
ICSP: | | 1 | |
f(x) = 2x + 1 + 2−x = 21/2 * [ 2x + 1/2 + 2−x − 1/2 ] = 23/2 ch(x + |
| ) |
| | 2 | |
5 mar 18:02
yyhy: Własnie chciałem uniknąc tego hiperbolaka
5 mar 18:03
ICSP:
5 mar 18:05