Wyznacz ekstrema lokalne
pochodna: Wyznacz ekstrema lokalne
f(x)=
3√(x2−4)2
Liczę pochodną
(−2,0) (2,0) − ekstrema
Czy dobrze to robię?
Z góry dziekuje za pomoc.
5 mar 16:32
Jerzy:
Zła pochodna
5 mar 16:44
pochodna: A taka?
| | 2 | | 2 | | 1 | |
((x2−4)/div> |
| )'= |
| (x2−4)− |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
5 mar 16:51
Jerzy:
i jeszcze...*(2x)
5 mar 17:13
pochodna: Dlaczego *(2x)?
5 mar 17:14
Jerzy:
To pochodna funkcji wewnętrznej
5 mar 17:38
pochodna: minimum lokalne = (−2) i 2
maksimum lokalne = 0
Czy dobrze?
5 mar 22:59