POMOCY
Marysia: jak to rozpisac |x+y|=(x+y)2
5 mar 16:08
yyhy: Weź prostszą sytuację
|a|=a
2
Jakie a to spełnia
5 mar 16:09
Dasza: no dla 1 lub −1
5 mar 16:13
yyhy: |a|=a
2
|a|=|a|
2
|a|−|a|*|a|=0
|a|(1−|a|)=0
|a|=0 lub 1−|a|=0
|a|=0 lub |a|=1
a=0 lub a=1 lub a=−1
zgadasz sie
5 mar 16:14
yyhy: ooo widze ze sama wymyslilas!

i jeszcze 0 co nie
5 mar 16:14
Dasza:
5 mar 16:15
yyhy: No to teraz u ciebie a=x+y i tyle

Czyli
x+y=0 lub x+y=1 lub x+y=−1
i masz 3 proste
y=−x lub y=−x+1 lub y=−x−1
5 mar 16:15