matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ekstrema lokalne funkcji
Isia:
f(x) = 6x
4
+ 8x
3
+ 5 Wszylo mi min w −1 i max w 0 dobrze?
5 mar 16:01
Eta:
dla x= −1 y
min
= 3 dla x=0 −−− punkt przegięcia ( 0,5)
5 mar 16:10
Isia:
Czyli źle?
5 mar 16:13