matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosinus ujemny
tion:
Witam wszystkich. Jak wyznaczyć miarę kąta ujemnego? Konkretnie mam: cos alfa = −
√
3
/2
5 mar 11:39
Janusz:
√
3
cos(alha)=−
.
3
2
cos(alpha)= cos(
π),
3
2
alpha =
π +2kπ, k∊ Z,
3
2
alpha = −
π +2kπ, k∊Z.
3
5 mar 11:51