matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt p=(-2,a) nalezy do wykresu funkcji okreslone wzorem
Piter23 :
1
punkt p=(−2,a) nalezy do wykresu funkcji okreslone wzorem y=3
x
gdyA) a=
B) a=9 C) a=−6
9
D) a=6
5 mar 11:30
Piter23 :
y=3
x
1
3
−
2=
9
ALe dostalem 0 punktow
5 mar 11:31
Piter23 :
1
3
−2
=
9
5 mar 11:32
Tadeusz:
i słusznie ... y=3
x
1
zatem a=3
−2
a=
9
5 mar 11:35
Piter23 :
no jednak dobrze
5 mar 11:39
Tadeusz:
jeśli to było zadanie tzw wyboru i zaznaczyłeś A ... to OK ale Twoje wyliczenie to uproszczenie i można go nie uznać
5 mar 11:43