1 | ||
Musi być 0<x< | a | |
2 |
8a−4a | 1 | 8a+4a | 1 | |||||
x1= | = | a lub x2= | = | a | ||||
24 | 6 | 24 | 2 |
1 | ||
x= | a | |
6 |
1 | ||
W tym punkcie funkcja V(x)osiąga maksimum lokalne, bo dla 0<x< | a jest V'>0, a dla | |
6 |
1 | 1 | |||
a<x< | a jest v'<0 | |||
6 | 2 |
1 | 1 | 1 | 2 | 1 | 4 | 2 | ||||||||
V= | a(a− | a)2= | a( | a)2= | a* | a2= | a3 | |||||||
6 | 3 | 6 | 3 | 6 | 9 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |