matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptoty ukośne
SABIRAP:
Cześć, mam pytanie: Co się dzieje gdy lim
x−>
∞
f(X)=−/+
∞
?
4 mar 22:10
SABIRAP:
sorry błąd b=lim (f(X)−ax)=−/+
∞
lim dąży od x−>
∞
4 mar 22:19
Mila:
b=0 Jeżeli w liczniku stała.
4 mar 23:07