f.wykladnicza
xxxy: | | 1 | |
Zbiorem wartości funkcji f(x)= |
| jest? ( x w module) |
| | 0,6|x| | |
4 mar 21:11
xxxy: 0,6 do potęgi x w module
4 mar 21:11
Tadeusz:
<1, ∞)
4 mar 21:18
xxxy: Jak do tego dojsc?
4 mar 21:21
4 mar 21:37
5-latek : dla x≥0 |x|=x
dla x<0 |x|=−x
| | 1 | |
wiec dla x≥0 f(x)= |
| |
| | 0,6x | |
| | 1 | | 1 | |
dla x<0 f(x)= |
| = licz dalej 0,6−x= |
| |
| | 0,6−x | | 0,6x | |
czyli jak widzisz należy znac defincje wartości bezwzględnej i wiedzieć tez ze a
0=1
4 mar 21:40
xxxy: Dziekuje
4 mar 21:52