wartosc bezwzgledna
Milena: rozwiaz i zaznacz w ukladzie wspolrzednych (x,y) spelniajacych rownanie |x+y|=(x+y)2
4 mar 20:55
Janusz:
√(x+y)2= (x+y)2
(x+y)2 = t≥ 0,
√t= t|2
t= t2
t2 −t =0,
t(t−1)=0, t1=0, t2=1,
(x+y)2 = 0, x+y =0, y=−x, (x+y)2 = 1, x+y =−1 , x+y =1 y = −1−x, y =1−x.
Zbiór wszystkich punktów zawierających się w prostych o równaniach: y=−x, y=−1−x, y = 1−x.
4 mar 21:47
wasistdas:
ta pierwsza linijka..
4 mar 21:48
5-latek : √x2=|x|
4 mar 21:53
wasistdas:
to czemu jest napisane √a = a
4 mar 22:11