Dziedzina, przedział, funkcja
stokrotkę: Jeśli dziedziną funkcji ƒ(x) = −x+2 jest przedział (0;1>, to jej zbiorem wartości jest
przedział (1;2>
Pytanie jak do tego dojść.
4 mar 19:09
Eta:
f(0)=.....
f(1)=.....
4 mar 19:10
Eta:
ZW=
4 mar 19:13
5-latek : Dobry wieczor
Eta

za rozwiązanie .

Uczen liceum nie potrafi narysować wykresu funkcji liniowej ?
4 mar 19:25
stokrotkę: Nie chodzi o narysowanie wykresu, tylko jak to szybko załatwić bez rysunku.

I nie uczeń liceum.
Niemniej dzięki za odpowiedź.
4 mar 19:26
5-latek : A co za roznica liceum czy technikum ?
4 mar 19:30
stokrotkę: Jest różnica, kolosalna nawet. Mało kto idzie do technikum bo wie co chce robić w życiu,
znacznie
częściej lądują tu osoby, które nie dostały się do liceum = mniejsze zdolności ogółu.
A jeśli jest dużo klasowych debili, to wiadomo, że nauczyciel będzie miał
rozwiąźlejsze podejście do ucznia niż w liceum.
Poza tym przedmioty zawodowe są tak upchane, że jest tylko kilka godzin matematyki w klasach
1−3
a to jest fatalny pomysł.
4 mar 19:53