f. kwadratowa
monika : Do wykresu funkcji kwadratowej f należy wierzchołek paraboli 𝑊𝑊(0; 3) i punkt 𝐴𝐴(4; 1).
Napisz wzór funkcji f i naszkicuj jej wykres.
4 mar 11:06
Jerzy:
y = ax + 3 i 1 = 4a + 3
4 mar 11:10
monika : a mozna prosic o pomoc z wykresem ? bylabym wdzieczna
4 mar 11:13
monika : Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f jest przedział (−∞; 8 >, a jednym z jej miejsc
zerowych jest liczba 1. Osią symetrii wykresu funkcji f jest prosta o równaniu 𝑥𝑥 = 3.
Napisz wzór funkcji kwadratowej f w postaci kanonicznej.
przepraszam. nie wiem kiedy,ale skasowalam czesc zadania
4 mar 11:31
Jerzy:
y = a(x−1(x−5) i y(3) = 8
4 mar 11:43