matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres i podaj zbiór wartości
sylwester:
Liczby x
1
, x
2
są różnymi pierwiastkami trójmianu y=mx
2
− (2m+4)x−4 Naszkicuj wykres funkcji
1
1
f(m)=
+
i podaj zbiór jej wartości.
x
1
x
2
28 gru 14:38
ANNA:
pomagam
29 gru 00:02
ANNA:
1
1
x
2
+ x
1
−b
a
f(m) =
+
=
=
=
x
1
x
2
x
1
x
2
c
a
2m+4
m
2m + 4
1
=
=
= −
m − 1
−4
m
−4
2
f(m) > 0 ⇔ m ∊ (−
∞
, −2) f(m) < 0 ⇔ m ∊ (−2,
∞
)
29 gru 00:16