jeśli przekątna ściany sześcianu ma długość 6√3 to jego objętość wynosi
Michał: jeśli przekątna ściany sześcianu ma długość 6√3 to jego objętość wynosi
a) 54√6 b) 72√6 c)216 d) 162√6
3 mar 21:02
5-latek : znaleźć wzor na przekatna szsescianu wyliczyć z tego wzoru dlugosc boku a i V=a3
i po zababwie
3 mar 21:05
Eta:
odp d)
3 mar 21:06
Janek191:
p = a√2 = 6√3
V = a3
3 mar 21:06
Michał: Zerkniesz czy dobrze zrobiłem bo wynik mi sie nie zgadza z tym co na lekcji i nie wiem po
czyjej stronie błąd

pozdrawiam
a√2=6√3 // √2
a=(6√3)/(√2)=3√6
V=(3√6)
3=162√6
3 mar 21:09
5-latek :
3 mar 21:15