jak wyliczyć p i q?
Asia: Średnia arytmetyczna liczb: 8, 11, 6, 5, p, q, 8, 6, 11, 12 jest równa 8,7. Suma 1/2p + 1/2q
jest więc równa:
a. 7
b. 8
c. 9
d. 10
3 mar 18:30
Janek191:
| p + q + 5 + 2*6 + 2*8 + 2*11 + 12 | |
| = 8,7 |
| 10 | |
Oblicz p + q
3 mar 18:36
Asia: no, ale jak?
3 mar 18:45
Janek191:
Umiesz mnożyć, dodawać , mnożyć i odejmować ?
3 mar 18:48
Janek191:
p + q + 5 + 12 + 16 + 22 + 12 = 8,7 *10
p + q = 87 − 67
p + q = 20 / : 2
3 mar 18:58
Janek191:
?
3 mar 19:56
Janek191:
?
3 mar 19:57