??
prin: Rysunek! Figura zlozona z 2 kwadratow o boku 1 i 3 ma takie samo pole jak figura zlozona z 2
przystajacych kwadratow o boku x.oblicz x.
____________
| | _________________
| | | | |
| | | | |
| |____ | | |
| | | |________

________ |
|____________

____

x x
3 1
28 gru 14:19
Godzio: jakieś polecenie ?
28 gru 14:20
prin: obliczyc x
28 gru 14:22
Godzio:
sorki nie doczytałem, na końcu był

P
1+P
2= P
3 + P
3
3*3 + 1*1 = x*x + x*x
9 + 1 = x
2 + x
2
10 = 2x
2
5=x
2
x=
√5
28 gru 14:25
prin: dzieki
28 gru 14:31
paaa: (5x−2)(3−x)=−6(1−x)(1+x)
6 sty 17:21