matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wszystkie wyrazy ciągu.
Aleksandra:
nπ
Dany jest ciąg (a
n
), gdzie a
n
= cos
.Wyznacz wszystkie wyrazy tego ciągu, które są
4
większe od 0,5.
3 mar 17:35
5-latek :
π
a
1
=cos
>0,5
4
2π
a
2
= cos
= cos 90
o
= .....
4
3π
a
3
= cos
= cos135
o
= cos(90+45
o
= −sin45= licz
4
dalej licz sama
3 mar 17:47