help
Pau: Wyraź liczbę a za pomocą p= log (podstawa 3 z liczby 2)
podpunkt A) a= log (podstawa 9 z liczby 2)
Podpunkt B) a= log (podstawa √3 z liczby 4)
3 mar 16:35
5-latek : | | 1 | |
a=log92= log322= |
| log32 =log321/2= log3√2 |
| | 2 | |
log
√34= log
31/24= 2log
34= 2log
32
2= 2*2log
32= 4log
32 = log
32
4
3 mar 16:44
3 mar 16:46
Pau: znam ten wzór ale zapisany w ten sposób i dla mnie bardziej zrozumiały ale dzięki
c to jest ta podstawa jaką chcemy mieć
x to jest liczba przy tym podstawowym logarytmie np. jak u nas w podpunkcie a) 2
3 mar 19:05
Pau: nie "c" tylko "a " sorka pomyłka
3 mar 19:06