matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
klon:
a) x
5
+ x
3
− x
2
−1=0 b) 8 x
3
+12 x
2
+6x+1=0 c) ( x
2
+1)
2
=16 d) −3x
4
+2x
2
+1=0
3 mar 15:37
Jack:
a) x
3
(x
2
+1) −1(x
2
+1) = 0 (x
2
+1)(x
3
−1) =0 ...x=1 Reszta analogicznie
3 mar 15:39