x7 | ||
∫ | * dx = | |
(1 + x2)5 |
dt | |
= xdx | |
2 |
| |||||||||||
∫ | = | ||||||||||
t5 |
1 | (t−1)3 * dt | ||
∫ | = | ||
3 | t5 |
dt | ||
A tak, tak, przez 2, bo przecież jest | = xdx | |
2 |
1 | (t3 − 3t2 + 3t − 1) dt | ||
∫ | = | ||
3 | t5 |
1 | t3 | 3t2 | 3t | ||||
[ ∫ | dt − ∫ | dt + ∫ | dt − ∫ t−5) dt ] = | ||||
3 | t5 | t5 | t5 |
1 | |
[ ∫ t−2 dt − 3 ∫ t−3 dt + 3 ∫ t−4 dt − ∫ t−5 dt ] = | |
3 |
1 | ||
z wyjątkiem | na początku jest dobrze. | |
3 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
[ ∫ − | dt − 3 * (− | ) ∫ t−2 dt + 3 * (− | ) ∫ t−3 dt − ∫ t−5 dt | ||||
3 | t | 2 | 4 |
1 | ||
no tak | , mózg gorzej myśli już o tej porze | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |