prosze o rozwiązanie nie umiem sama
maja: Z talii 52 kart losujemy 3 karty. Oblicz prawdopodobieństwo, że wylosowano przynajmniej 1
ósemkę
2 mar 18:25
Tadeusz:
policz prawdopodobieństwo zdarzenia przeciwnego tj. bez ósemki ... itd
2 mar 19:00
PW: Policz prawdopodobieństwo zdarzenia przeciwnego
A' − "wylosowano same «nie−ósemki»".
2 mar 19:01
2 mar 19:02
Janusz: | | | |
Pr( S≥ 1) = 1 − Pr(S=0) = 1− |
| =... |
| | | |
2 mar 19:04
PW:
Taaak, nie dodałem jokera, ale mylą mi się klawisze (niezadługo oddalę się w ciemność)
2 mar 19:05