matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostopadłościan
tenktos:
proszę o pomoc!
Podstawą prostopadłościanu jest kwadrat o boku 6 cm, kąt nachylenia przekątnej prostopadłościanu do ściany bocznej ma miarę 30 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego prostopadłościanu.
2 mar 16:18
tenktos:
pomożecie? : <
2 mar 17:44
dero2005:
a = 6
a
√
3
= tg30
o
=
k
3
k = 6
√
3
h =
√
k
2
− a
2
= 6
√
2
P
c
= 2a
2
+ 4a*h =
2 mar 20:46