?????
monika: jezeli oddam trzecia czesc i czwarta czesc posiadanych pieniedzy,zostanie mi 50zl.ile mam
pieniedzy
28 gru 13:25
jaaaaaaaaaaaa: 120 zł
28 gru 13:33
monika: jaaaaaa....tak mam w odpowiedziach tylko jak ty to obliczylas...jaki jest zapis tego zadania
28 gru 13:40
jaaaaaaaaaaaa: x − 13 x + 14 x = 50
x− początkowa kwota
eś
28 gru 13:45
monika: to bedzie tak

12x−4x+3x=600
11x=600 :11
x=54,54
kurcze nie wyszlo
28 gru 13:56
zosia: wyszlo mi....zrobilEŚ blad bo ma byc x−1/3 x −1/4x =50
dzieki za pomoc
28 gru 14:04
monika: ja tez dziekuje
28 gru 14:05
jaaaaaaaaaaaa: 13x + 14x = x − 50
28 gru 14:07