kula
kaSIA: Oblicz objętość kuli wiedząc że jej pole powierzchni jest równe 1152π cm2 .
2 mar 12:11
The City:
Nic ponad znajomość wzorów na pole i objętość kuli...
2 mar 12:12
kaSIA: wyszlo mi r=12√2
a objetość cos mi nie wychodzi
2 mar 12:15
kaSIA: V=43 π* (12√2)3
2 mar 12:17
The City:
| | 3 | |
Objętość to |
| π(12√2)2 = 384π |
| | 4 | |
2 mar 12:17
The City:
| | 4 | |
kurde belka.. miało być |
| i do 3 nie do 2.. |
| | 3 | |
2 mar 12:18
kaSIA: V= 43π*123*2√2
i mi wychodzi 1152 a powinno 4608√2
2 mar 12:19
The City:
i wtedy wynik to 4608√2π
2 mar 12:19