hmmm jak to zaczac??
monika: czy to zadanie trzeba zrobic z ciagow

kula toczaca sie po rowni pochylej w pierwszej sekundzie przebywa droge 0,25m, a w kazdej
nastepnej sekundzie droge o 0,5 m dluzsza niz w poprzedniej.oblicz droge,jaka przebyla kula w
ciagu poczatkowych12 sekund.
28 gru 13:20
jaaaaaaaaaaaa:
n=12
r=0.5
a1=0.25
s=36
28 gru 13:41
monika: jaaaa.... dlaczego mi tak piszesz:(:(:(:( takie rozwiazanie nic mi nie pomoze
28 gru 13:46
jaaaaaaaaaaaa: a taka jest odp?
28 gru 13:47
monika: tak
28 gru 13:51
jaaaaaaaaaaaa: Sn=2a1+(n−1)r2 n
28 gru 13:54
monika: to jest do tego zadania?
28 gru 13:58
monika: wyszlo
28 gru 14:08
jaaaaaaaaaaaa: tak
28 gru 14:08